Standverwaltung
Option auswählen

Pizzorno Family Estates

Ruta 32, K23, 90200 Canelón Chico, Canelones
Uruguay
Telefon +598-2-3689601
Fax +598-2-3689609
export@pizzornowines.com

Dieser Aussteller ist Mitaussteller von
Uruguay Wine - INAVI

Hallenplan

ProWein 2020 Hallenplan (Halle 9): Stand D58

Geländeplan

ProWein 2020 Geländeplan: Halle 9

Unser Angebot

Produktkategorien

  • 01  Weine (nach Anbaugebieten)
  • 01.04  Weine aus Südamerika
  • 01.04.07  Weine aus Uruguay
  • 01.04.07.02  Weine aus Canelones

Unsere Produkte

Produktkategorie: Weine aus Canelones

Pizzorno - Marselan - Mayúsculas 2018

Canelones - Deep red color Mineral notes, mint and eucalyptus Balanced, smooth. Intense half of mouth Long finish. Note mirales and spices Pasta, masses and white meats. 16 ° C

Herkunft
Uruguay > Canelones

Alk.: 13,5 % ABV   |   RZ: 1,3 g/l   |   GS: 3,4 g/l

Rebsorten
100% Marsellan

Mehr Weniger

Jahrgang
2016-2018

Geschmacksprofil
trocken

Farbe
Rot

Weintyp
Stillwein

Aromen
Minze

Awards
90 Punkte oder mehr

Hauptrebsorte
Marsellan

Handelsvertreter gesucht
Polen, Deutschland, Tschechische Republik, China, Österreich, Schweden, Spanien, Singapur, Belgien, Niederlande, Dänemark, Vereinigtes Königreich, USA

Produktkategorie: Weine aus Canelones

Pizzorno - Don Próspero Sauvignon Blanc 2020

Canelones - Glass: Pale metallic yellow. Nose: Tropical fruits. Passion fruit, grapefruit, melon. Palete: Peach and Orange. Persistent end. Paring: Seafood, white fish and appetizers.

Herkunft
Uruguay > Canelones

Alk.: 13,0 % ABV   |   RZ: 1,5 g/l   |   GS: 4,8 g/l

Rebsorten
100% Sauvignon Blanc

Ausbau
Winemaker counsultant: Dunkan Killiner (New Zealand) The harvest is made by hand with a delicate selection of bunches in the vineyard. In the early hours the grapes are brought to the winery securing the beginning of the winemaking with temperatures around 12° C. After the destemming a 2-3 hours 10 °C of clean juice, racking and inoculation of selected yeast are needed to assure a quality alcoholic fermentation that lasts 15 days at 12 to 14 °C.

Mehr Weniger

Jahrgang
2019-2020

Geschmacksprofil
trocken

Farbe
Weiß

Weintyp
Stillwein

Aromen
Pfirsich, Maracuja

Hauptrebsorte
Sauvignon Blanc

Handelsvertreter gesucht
Polen, Deutschland, Tschechische Republik, China, Österreich, Schweden, Spanien, Singapur, Belgien, Niederlande, Dänemark, Vereinigtes Königreich, USA

Produktkategorie: Weine aus Canelones

Tannat Carbonic Maceration - Mayúsculas 2019

Canelones - Bright ruby color with violet edges. Great aromatic potential, reminding red f ruits ad banana. The palate is well balanced, harmonious and smooth, as the acidity is lower, making it a Tannat totally different from the ones elaborated traditionally.

Herkunft
Uruguay > Canelones

Alk.: 13,5 % ABV   |   RZ: 1,8 g/l   |   GS: 3,4 g/l

Rebsorten
100% Tannat

Ausbau
CARBONIC MACERATION Fermentation takes place within each berry attached to the cluster under a carbonic atmosphere, obtaining with this a natural intercellular fermentation. As the days go by, maceration continues and when reach the right color we press the clusters gently. The must we obtain from this press completes the fermentation process in tanks with selected yeasts and controlled temperature. Carbonic Maceration enables the possibility to taste a wine of the year fifteen days after Malolactic fermentation is finished, improving notably its organoleptic characteristics, providing softness in the palate thanks to the decrease in acidity and, in addition, increasing the extraction of aromas.

Mehr Weniger

Jahrgang
2019-2020

Geschmacksprofil
trocken

Farbe
Rot

Weintyp
Stillwein

Aromen
Erdbeere, Himbeere, Banane

Awards
90 Punkte oder mehr

Hauptrebsorte
Tannat

Handelsvertreter gesucht
Polen, Deutschland, Tschechische Republik, China, Österreich, Schweden, Spanien, Singapur, Belgien, Niederlande, Dänemark, Vereinigtes Königreich, USA

Produktkategorie: Weine aus Canelones

Pizzorno Tannat Reserva 2017

Canelones - Glass: Violaceous of high intensity. Nose: Wild berrys,tobacco,cigars and spices. Palate: Ripe tannins , balanced and persistent . Pairing: Grilled or roasted meats and strong cheese. annat is the variety of grape wich represents Uruguay internationally. This grape has adapted to our region’s climate and soil perfectly. With rigourous care of the vineyard during the pre harvest procedures, we obtain ripe grapes of intense colour and powerful tannins . These will bring us a wine with strongpersonality which will be reflected in the glass.

Herkunft
Uruguay > Canelones

Alk.: 13,5 % ABV   |   RZ: 1,6 g/l   |   GS: 3,2 g/l

Rebsorten
100% Tannat

Ausbau
Classic in concrete tanks.

Flaschenreife
Fermenttation: 12 days between 19 to 21 °C. Maceration: 20 days (pre - f.a. - post). Oak: 12 months in American oak.

Mehr Weniger

Jahrgang
2016-2018

Geschmacksprofil
trocken

Farbe
Rot

Weintyp
Stillwein

Aromen
Tabak, Schokolade

Awards
90 Punkte oder mehr, 90 Punkte oder mehr

Hauptrebsorte
Tannat

Handelsvertreter gesucht
Polen, Deutschland, Tschechische Republik, China, Österreich, Schweden, Spanien, Singapur, Belgien, Niederlande, Dänemark, Vereinigtes Königreich, USA