Premiere ProWein 2019

Weingut Nikolaus Köwerich

Maximinstr. 11, 54340 Leiwen
Deutschland

Hallenplan

ProWein 2019 Hallenplan (Halle 13): Stand C81

Geländeplan

ProWein 2019 Geländeplan: Halle 13

Ansprechpartner

Nikolaus (Rufname: Nick) Köwerich

Inhaber

Telefon
0049-65074282

E-Mail
info@weingutkoewerich.de

Marie Köwerich

Telefon
0049-65074282

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Anne Köwerich

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0049-65074282

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Eva Köwerich

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Annette Köwerich

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Unser Angebot

Produktkategorien

  • 01  Weine (nach Anbaugebieten)
  • 01.01  Weine aus Europa
  • 01.01.04  Weine aus Deutschland
  • 01.01.04.06  Weine aus Mosel
  • 02  SCHAUMWEINE
  • 02.07  Qualitätsschaumwein/Sekt mit Herkunftsangabe
  • 02.07.08  Winzersekt

Winzersekt

Unsere Produkte

Premiere ProWein 2019
Premiere ProWein 2019:
Premiere ProWein 2019

Produktkategorie: Weine aus Mosel

Fräulein Mosel hat einen neuen Begleiter.

Fräulein Mosel hat einen neuen Begleiter. Sein Name ist noch geheim.

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Produktkategorie: Weine aus Mosel

Fräulein Mosel

„… ein Fräuleinwunder unter Starkstrom!“ (Fallstaff Wein Guide Deutschland 2019),

„… üppiger und kraftvoller Riesling …“ (Vinum Weinguide Deutschland 2019),

„… das Fräulein gefällt aber auch als Aperitifwein …“ (Stern 11.1.2018)

Young and a little wild and definitely not too dry. It deliberately breaks with convention and loves to be paired with hearty dishes. It wouldn’t say no to a bit of Asian food either. It gives a new twist to traditional dishes such as liver sausage and ham sandwiches and turns a Wednesday evening with friends, ham, sausage and bread into a small and unforgettable party.

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Produktkategorie: Weine aus Mosel

Einblick N°1

„… mit seinem Schliff und seiner Transparenz …“ (Vinum Weinguide 2018),

„Urlaub für den Gaumen …“ (InStyle 10/2009),

„… spritzig und harmonisch …“ (Brigitte 17/2000)

Tangy, harmonious – down-to-earth. Coming from the vineyards around Leiwen, it gives insight into the cheerful, carefree side of the Mosel Riesling year after year. It shows at its best with popular dishes like oysters, roasts, coq au vin … And in addition great with fish like pike-perch fillet. It is equally at home in award-winning restaurants and student pubs. It particularly likes to celebrate weddings and birthdays. But often, a carefree day or an exuberant night is enough.

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Produktkategorie: Weine aus Mosel

Für Feen und Elfen

„Beliebtester Riesling“ (Publikumspreis Frankfurter Rieslingtag 2018)

„… im Mund tanzt er seinen Namen …“ (SWR 2013)

„… frisch und mit Pfirsichnoten …“ (Gala 44/2006)

Playful flower scents from the Laurentiuslay. For daytime, evening and night. A classic, and unmistakably Mosel. We highly recommend it with fine, light dishes and Asian food.

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Produktkategorie: Weine aus Mosel

Für Träumer und Helden

“… nose combines the fragrance of morning dew … and a subtle touch of spice …” (Jancisrobinson.com (MS) 15.08.2016),

„… unorthodoxer Wein für eine junge Generation …“ (Meisterwerke des Weines, Tre Torri Verlag, 2008),

„… Der James Bond unter den Möselchen … Klassiker …“ (wein.pur 2/2007)

Sensual, sweet and sinful. Opulent Mosel summer and sun concentrate. Scents of apricot and peach, tropical accents, honey and spicy aromas paired with citrus freshness. We allow it to mature in the bottle for a few months so it can develop, and we love it as an aperitif and paired with Asian food or cheese. We also appreciate its gentle power paired with or instead of a dessert.

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Produktkategorie: Weine aus Mosel

Nic und Nick

„… zeigt Frische, Würze und Struktur, ist komplex und zugleich transparent …“ (Gault und Millau Weinguide 2017),

„Top-Ten Wein beim FOCUS Weintest“ (FOCUS 49/2013),

„… feinnervig und intellektuell …“ (Luxemburger Tageblatt 9/2011)

Nic Herbst, host at Restaurant Interieur no. 253 at the ARP Museum Bahnhof Rolandseck, asked us for a few years about a wine from the steep slope that’s drier and more masculine than the “Für Feen und Elfen” – as a companion for stag parties, meat dishes. (Nevertheless my wife likes it too.) After the maturation period of one to two years in bottle, it starts to flex its muscles. We love it with meat and fish. It stands up well to hearty dishes, whose aromas it balances out in a very sensitive way.

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Produktkategorie: Weine aus Mosel

Leiwener Laurentiuslay

„… Unctuous style of Auslese with lush peach and candied orange, but there is more to the Laurentiuslay than just sweet fruit, as a subtle salty tang and a fine zesty peel note add value to the finish …“ (17,5 Punkte Jancisrobinson.com (MS) 15.08.2016 über Leiwener Laurentiuslay Riesling Auslese 2015)
„… Like all Nick Köwerich’s noble sweet offerings, this wine exhibits a rich and almost oily texture, but a cool salty tang, fresh orange and a zesty piquancy banish any danger of cloying. A juicy taste of raisins completes a delightful experience …“
(18 Punkte Jancisrobinson.com (MS) 15.08.2016 über Leiwener Laurentiuslay Riesling Beerenauslese 2015)

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Produktkategorie: Weine aus Mosel

Reife Rieslinge

2017: „2004er Leiwener Laurentiuslay Riesling Spätlese“ (1. Platz Best of Riesling 2017, Kategorie Riesling gereift; 95 Punkte, Gold, DECANTER; Best of Show Riesling late harvest, Mundus Vini Frühjahrsverkostung ProWein)

2016: „2001er Leiwener Laurentiuslay Riesling Spätlese“ (Best of Show Riesling late harvest, Mundus vini Frühjahrsverkostung ProWein)

2015: „1999er Leiwener Laurentiuslay Riesling Spätlese“ (2. Platz Best of Riesling Kategorie edelsüß; Regional Trophy, Gold, DECANTER; Bester Riesling feinherb, Mundus vini Frühjahrsverkostung ProWein)

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Über uns

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www.weingutkoewerich.de

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