Île Four Modern Sake Spyglass Trading Europe GmbH

Fröbelweg 2, 24376 Kappeln
Deutschland

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ProWein 2019 Hallenplan (Halle 12): Stand E51

Geländeplan

ProWein 2019 Geländeplan: Halle 12

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Unsere Produkte

Produktkategorie: Sonstige Liköre, Sake

ÎLE FOUR YUZU --- OUTSTANDING!

Falstaff 2019: 90 Points!
IWSC 2017: Silver OUTSTANDING

IT'S OFFICIAL: ÎLE FOUR YUZU IS OUTSTANDING!
(Deutsch unten)
The Jury of the prestigious International Wine and Spirit Competition (IWSC) in London has awarded a Silver-Outstanding medal in late July 2017. Precisely the incomparable blend of complex yuzu-citrus aromas and soft premium Sake that turns our Yuzu into the perfect drink for the summer has also convinced the judges:

A bouquet of the floral and citrus character of yuzu on the nose, encapsulating the fruit and luring you into sip. On the palate, there are notes of perfumed citrus blossom, closely followed by tart yuzu juice and a complex mix of lemon, lime, and tangerine notes. A little acidity lingers, but it is balanced out by the liqueur’s sweetness, leaving just a hint of tart freshness on the finish.

The Yuzu citrus fruit has been growing in Japan for more than 1.000 years. Because of its dry pulp and many large seeds the juice can only be extracted in a complicated – i.e., expensive – process from pulp and rind. Fortunately, just a few drops are already enough for a unique and intense flavor. While looking similar to the Pomelo, Yuzu has a unique and complex aroma – Fresh citrus scent and the absence of the astringent acid of the Lemon combine into an inimitable combination of sweet, bitter, salty and sour.

German Trendscout Ralf Bos has dubbed Yuzu an “emotional food” that creates “goose bumps” and a “warm shiver” on your skin! In combination with mild Premium Sake, Yuzu turns into a uniquely refreshing Aperitif: Just pour Île Four Yuzu Sake over lots of crushed ice in a tumbler for a ‘Yuzu Crush’, or add some Champagne for extra fizz! ‘

Of course, the unique flavor profile of our Yuzu Sake also opens up countless ways of combining it with other spirits and ingredients in uniquely innovative Cocktails.


JETZT IST ES OFFIZIELL: ÎLE FOUR YUZU IST OUTSTANDING!
Die Jury des prestigereichen IWSC (International Wine and Spirits Competition) in London hat gesprochen: Île Four Yuzu ist «OUTSTANDING»!

Genau die unnachahmliche Kombination säuerlich-süsser Yuzu-Zitrusnoten, die unseren Yuzu auf Eis zum perfekten Sommer-Drink macht, hat auch die Londoner Experten überzeugt. Hier die Tasting notes:

"Das Bouquet des blumigen Zitruscharakters der Yuzu hüllt die Nase ein und verlockt zum probieren. Im Gaumen entfalten sich Noten von Zitrusblüten, dicht gefolgt von erfrischendem, säuerlichen Yuzusaft und einer komplexen Geschmacksmischung aus Zitronen-, Limonen- und Mandarinennoten. Die Säure in Kombination mit der Süße des Likörs hinterlässt einen Hauch von säuerlicher Frische im Abgang."

In Japan seit über tausend Jahren kultiviert und zur Perfektion gebracht, ist die Yuzu Frucht reif, um die Welt zu begeistern.

Die ungewöhnliche und nur schwer zu verarbeitende Zitrusfrucht ist außerhalb Japans noch weitestgehend unbekannt. Ein exklusives Gut, das sich durch die Kombination aus süßen, bitteren, sauren und gar leicht salzigen Aromen perfekt mit Île Four Premium Sake zu einer Einheit verbindet.

Frei von adstringierenden Säuren der Zitrone bleibt YUZU Fruchtsake trotz seiner spritzigen Frische angenehm mild. Ein hervorragender Aperitif sowie vielseitige Grundlage für außergewöhnliche Cocktails.

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Produktkategorie: Sonstige Liköre, Sake

Île Four MOMO - extra creamy for the perfect Sake-Bellini!

Falstaff 2019: 89 Points!

(Deutsch unten)

Japanese legend has it that Momo has powers against evil – Momotarō, for instance, is a boy who has been sent from heaven in a peach, and who later on liberates an island from occupying demons…

While we cannot claim a demon-repelling function for Île Four Peach/Momo, we are pretty sure that this combination of aromatic Momo and smooth premium Sake gives you an incredibly fruity and creamy taste.


Der Momo Pfirsich ist eine seit 2.000 Jahren kultivierte Sorte mit extrem saftigem und geschmackvollem Fruchtfleisch. Durch die traditionell sorgsame Aufzucht unvergleichlich in seiner Qualität und eine ideale Komponente für den Fruchtsake von Île Four.

Trockener Sake kombiniert mit sanfter Säure, feiner Sherry-Note und frischem, aromatischem Pfirsich garantiert ein fruchtig sinnliches Geschmackserlebnis.

Frisch, harmonisch und unkompliziert eignet sich MOMO Fruchtsake auch perfekt zum Mixen von Cocktails. 

Probier Île Four MOMO kalt auf Eis oder als…

SAKE BELLINI: 2-3cl MOMO in einen Champagnerkelch geben und mit Sparkling Sake, Champagner oder Prosecco auffüllen 

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Produktkategorie: Sonstige Liköre, Sake

Île Four Ume

Falstaff 2019: 88 Points!

(Deutsch unten)

For many centuries the Ume tree has been a symbol fort he coming spring in both, China and Japan, because it blossoms already at the end of January. Similar to the famous Sakura cherry blossoms, the Ume bloom is celebrated with countless festivals and special ceremonies.

Japanese rarely eat Ume directly – rather the fruit is enjoyed as a pickled «plum» over rice or mixed with Shochu as a traditional plum wine. Our version, however, is made with premium Sake to balance the acidity of the Ume with the soft sweetness of the Sake.


Die reife Ume Frucht ist japanische Tradition und gilt als Symbol für Frühling und Reinheit. In dieser Reinheit verarbeitet und mit selektierten Île Four Premium Sake vereint, stellt UME Fruchtsake den Beginn einer internationalen Geschmacksrevolution dar.

Den Anfang macht die Richtigstellung, dass die Ume Frucht eigentlich eine wunderschöne saftige Aprikose und keine Pflaume ist. Ihre leicht säuerlich süßen Aromen haben einen sommerfrischen Geschmack, der im Zusammenspiel mit der Lieblichkeit des Sake eine umwerfende Balance entwickelt, die probiert werden muss.

UME Fruchtsake ist ein idealer Aperitif für jede Gelegenheit und hervorragende Grundlage für moderne Cocktails.

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Produktkategorie: Sake

Île Four Limited Edition (Junmai DaiGinjo Sake)

(Deutsch Unten)

Île Four Limited Edition Daiginjo is the master piece of our brewers – a true 'Limited Edition' that Sake expert John Gauntner counts among the top 3-4% Sake in the world.

Excellent Sake rice (Yamadanishiki), a high polishing rate (50%) and a long fermentation at low temperatures turn Île Four Limited Edition into a super premium Sake comparable to single cask bottling of high-end Whiskies or rare wines.

Enjoy Île Four Limited Edition chilled and pure – as Aperitf or with food. Light, delicate, very aromatic and quite complex, this Sake is a great pairing with light dishes, fish or appetizers like gambas, foie gras or jamon iberico.


Île Four Limited Edition «Junmai DaiGinjo» ist das Meisterstück unserer Brauer – eine echte «Limited Edition» die von Sakeexperte John Gauntner zu den 3-4% besten Sake in der ganzen Welt gezählt wird.

Exzellenter Sakereis (Yamadanishiki), eine hohe Polierrate (50%) und eine lange Fermentierung bei niederen Temperaturen machen Île Four Limited Edition zu einer Super Premium Sake vergleichbar mit besonderen «single cask bottling» von high-end Whiskies, oder sehr guten Weinen.
Île Four Limited Edition sollte kalt und pur entweder als Aperitif oder direkt zum Essen genossen werden. Leicht, delikat, aromatisch und sehr komplex paßt dieser Sake hervorragend zu leichten Gerichten, Fisch oder Vorspeisen wie marinierte Garnelen, Foie Gras oder Jamon Iberico.

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Produktkategorie: Sake

Île Four Premium Select (Junmai Ginjo Sake)

(Deutsch unten)

Île Four Premium Select 'Junmai Ginjo' Sake is to regular Sake what Malt Whisky is to basic Whisky!

We start by removing 45% of the outer layers to reveal only the pure inner core of the special Sake rice (Yamadanishiki and Akebono). Then we use a slow, highly labor-intensive process to create a very refined pure and clear Sake. With its light, dry and highly refined aroma, Île Four Premium Select counts among the 6-7% top Sake in the world.

With food: Dry, with low acidity and a light body, but also quite complex with good structure, Île Four Premium Select is a perfect pairing for all lighter meat courses, pasta dishes and, of course, all types of fish and seafood. Enjoy lightly chilled like white wine – or try in one of our extraordinary Sake Cocktails!


Île Four Premium Select «Junmai Ginjo» Sake vergleicht sich mit regulärer Sake wie Single Malt Whisky mit einfachem Whisky!

Für diesen Sake nehmen wir zwei sehr spezielle Reistypen (Yamadanishiki und Akebono) und polieren zuerst 45% der Aussenschichten weg um an den puren, inneren Kern zu gelangen. Dann brauen wir in einem sehr arbeitsintensiven Prozeß sehr langsam diesen besonders reinen, klaren Sake, der mit einem leichten, durchaus trockenen und raffinierten Geschmack zu den top 6-7% aller in der Welt hergestellten Saken zählt!

Zum Essen: Trocken, mit geringer Säure und etwas leichter im Körper, dabei aber auch sehr feinstrukturiert und komplex, ist Île Four Premium Select ein hervorragender Begleiter zu allen Fleischgerichten ohne allzu schwere Saucen, Pastagerichten, und natürlich alle Varianten von Fisch. Leicht gekühlt (wie Weisswein) oder als Premium Sake Cocktail genießen!

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Produktkategorie: Sake

Île Four Premium (Junmai Sake)

IWSC 2011: Silver

(Deutsch unten)

Île Four Premium is the entry in, well, the premium Sake world. Try this refined, dry Sake with appetizers like Jamon Iberico, Gambas or cheese, or mix a great cocktail. Île Four Premium counts among the top 25% Sake produced in Japan. An economically priced Premium Sake to enjoy with food or as a great base for innovative cocktails. Our Île Four Premium is dry, with significant body and balanced acidity as well as notes of sherry.

Always enjoy chilled!




Île Four Premium ist der Einstieg in die Welt der Premium Sake! Versuchen Sie diesen raffinierten, trockenen Sake mit Appetizers wie Jamon Iberico, Gambas oder Käse, oder mix einen tollen Cocktail!

Île Four Premium zählt zu den top 25% Sake die in Japan produziert werden und ist ein preisgünstiger Sake den man gut zum Essen oder als gute Basis für innovative Cocktails einsetzen kann. Unser Île Four Premium ist trocken, mit signifikantem Körper und balancierter Säure, sowie Anklängen von Sherry.

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Produktkategorie: Sake

Île Four Sparkling Sake

(Deutsch unten)

Île Four Sparkling is a handcrafted fizzy premium Sake. Starting from a slightly unfiltered Junmai Sake, a natural second fermentation process in the bottle (méthode traditionnelle) creates an outstandingly pleasing experience on the tongue. An elegant drink with very fine, long lasting perlage. It is similar to Prosecco and other elegant sparkling wines, with a distinctive soft and slightly sweet taste and pleasant bouquet. Absolutely stunning in combination with Île Four Momo as Sake Bellini!


Île Four Sparkling ist ein prickelnder, handgebrauter Premium Sake. Das Ausgangsprodukt ist ein leicht ungefilterter Junmai Sake, der einer zweiten Fermentierung direkt in der Flasche unterzogen wird (Flaschengärung oder 'méthode traditionnelle' - natürliche Generierung von Kohlensäure ohne Zusätze!). Daraus entsteht ein feinperliges Getränk mit langanhaltender Perlage und leicht lieblichem Geschmack. Einfach genial in Kombination mit Île Four Momo (Pfirsich) als Sake Bellini!

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Über uns

Firmenporträt


Join the Sake Trend with the only brand combining Japanese Craft Tradition and Western Lifestyles -- Île Four Modern Sake!
  
Craft Sake & Microbatch Shochu
      
WE ARE SAKE EXPERTS

In the beginning we were just three Sake-Fans wondering why it was so difficult to get really good Sake in Europe. A few years and many Sake seminars, brewery visits and tasting events later we had gained a clear understanding of the problem: Sake in Europe is either served as low quality, piping hot company to Sushi or – if actually available in premium qualities – is difficult or impossible for the average customer to understand or even relate to; not to mention that premium Sake used to be way too expensive.

OUR ANSWER TO THESE ISSUES IS ÎLE FOUR

This western sounding name simply means the 'four islands of Japan' – but this name precisely reflects our program! Our self-appointed task as western Sake experts is to build a bridge between this fantastic and extraordinarily versatile traditional Japanese drink and our modern western life style.

A western brand name and a modern design for the very first time make Sake approachable and recognizable. Île Four is the perfect collection of some of the best Sake available and the ideal introduction to the whole world of Sake. We offer only premium Sake and exquisit Shochu made from Sake lees that are handcrafted with the finest materials – and at rather uncommonly reasonable prices…

Île Four Sake – perfect with food, great for Cocktails.

Enjoy our Sake chilled.

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